Konijn met pruimen en Leffe

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
75 min
Ingrediënten: 
1 konijn, in stukken
50 cl bruine Leffe
150 g gedroogde pruimen
3 sjalotten, gesnipperd
2 el bloem
sneetje wit brood
1 el mosterd
4 takjes tijm
2 blaadjes laurier
Boter
peper & zout
Ingrédients: 
1 lapin, en morceaux
50 cl de Leffe brune
150 g de pruneaux séchés
3 échalotes, hachées
2 cs de farine
tranches de pain blanc
1 cs de moutarde
4 branches de thym
2 feuilles de laurier
beurre
poivre & sel
Bereiding: 

Bak de stukken konijn in een diepe pan rondom bruin in wat boter. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten toe en laat 5 minuten mee bakken. Schep er de bloem onder en roer alles goed door. Blus met het bier en doe er de tijm en laurier bij. Besmeer het brood met de mosterd en leg in de kookpot. Laat op een zacht vuur 1 uur pruttelen. Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de pruimen toe. Serveer het konijn met een frisse witloofsla en kroketjes