Kwartels met druivenstuffing

Aantal personen: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
6 kwartels
1 ui, fijngesneden
1 rode appel, in kleine blokjes
16 witte druiven, fijngesneden
2 el boter
3 sneetjes toastbrood, in blokjes
1 el citroensap
1 tl verse, fijngehakte rozemarijn
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
6 cailles
1 oignon, haché fin
1 pomme rouge, en petits morceaux
16 raisins blancs, coupés fins
2 cs de beurre
3 tranches de pain toast, en dés
1 cs de jus de citron
1 cc de romarin frais, haché fin
huile d'olive
poivre & sel
Bereiding: 

Kruid de kwartels van binnen en buiten met peper en zout. Bak de ui, het brood en de appelblokjes enkele minuutjes aan in de boter. Besprenkelen met citroensap en er de rozemarijn en druiven onder mengen. Verder op smaak brengen met peper en zout. Vul hier de kwartels mee en bind ze op met keukentouw. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Plaats die 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Borstel de kwartels enkele malen in met olijfolie. Serveer ze eventueel met gestoofde sjalotjes en kort gestoofde (mini)kool.