Lamskroon met een kruidenkorstje

Aantal stuks: 
6
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 min
Bereidingstijd: 
15 min
Ingrediënten: 
geraspte schil van 1 citroen
1 el verse peterselie, fijngehakt
100 g paneermeel
400 g wortelen, in reepjes
tijmtakjes
700 g lamskroon
2 el mosterd
peper en zout
olijfolie
Voor de saus:
1 el honing
1 el witte wijnazijn
sap van 1 limoen
1 lookteentje
handvol muntblaadjes
olijfolie
Ingrédients: 
épluchure râpée de 1 citron
1 cs de persil frais, finement ciselé
100 g de chapelure
400 g de carottes, en lamelles
petites branches de thym
700 g de couronne d’agneau
2 cs de moutarde
poivre et sel
huile d’olive
Pour la sauce:
1 cs de miel
1 cs de vinaigre de vin, blanc
le jus d’un citron vert
1 gousse d’ail
une poignée de feuilles de menthe
huile d’olive
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de citroenrasp en de peterselie met het paneermeel en meng er 4 el olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Hussel de wortelreepjes met 2 el olijfolie en de tijmtakjes. Kruid met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Besmeer met de mosterd. Druk het kruimelmengsel tegen de vleeskant, schik in een grote ovenschotel samen met de wortelen. Zet 12 minuten in de oven. Hussel de wortelen regelmatig om. Mix alle ingrediënten voor de saus en serveer bij het lamsvlees en de wortelen. Lekker met in groentebouillon gegaarde couscous.