Lamskroontje met aardappelgratin

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
4 lamskroontjes, elk 250g
4 takjes rozemarijn
olijfolie
peper & zout
Voor de aardappelgratin:
1kg aardappelen
1/2 liter volle melk
1/2 liter room
1 teentje knoflook fijngesneden of geraspt
peper & zout
nootmuskaat
boter
geraspte kaas
Ingrédients: 
4 couronnes d'agneau de 250g chacune
4 petites branches de romarin
huile d'olive
poivre & sel
Pour le gratin de pommes de terre:
1 kg de pommes de terre
1/2 litre de lait entier
1/2 litre de crème
1 petite gousse d'ail, finement coupée ou râpée
poivre & sel
noix de muscade
beurre
fromage râpé
Bereiding: 

Halveer het lamskroontje in de lengte en steek met behulp van een vleesvork een takje rozemarijn in het vlees. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een pan en bak het vlees mooi rosé. Haal het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten op een warme schotel onder aluminiumfolie.

Voor de aardappelgratin verwarm je de oven voor op 180°. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Doe de melk en de room in een steelpan, kruid met peper, zout en nootmuskaat en breng aan de kook. Voeg er de knoflook aan toe.
Vet een vuurvaste ovenschotel in, leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs in, kruid elk laagje met peper, zout en nootmuskaat en druk even aan. Giet het melkmengsel over de aardappelen tot deze juist onder staan.
Zet de schotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappelschijfjes gaar zijn.
Nadat de schotel 25 minuten in de oven heeft gestaan strooi je er de geraspte kaas over.

Snij de gratin in stukken en serveer deze samen met het lamskroontje.