Lamskroontje met groene groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Moeilijk
Voorbereidingstijd: 
25 min.
Bereidingstijd: 
25 min.
Ingrediënten: 
750 g lamskroon
peper & zout
het sap en de geraspte schil van 1 citroen
een halve handvol munt, fijngehakt
een handvol peterselie, fijngehakt
6 el olijfolie
30 g geroosterde pijnboompitten
een handvol rucola, fijngesneden
200 g yoghurt
500 groene asperges
200 mange-touts (sluimererwten)
Ingrédients: 
750 g de couronne d’agneau
poivre & sel
le jus et le zeste râpé de 1 citron
une demi-poignée de menthe, ciselée
une poignée de persil, ciselé
6 c. à s. d’huile d’olive
30 g de pignons de pin grillés
une poignée de roquette, ciselée
200 g de yaourt
500 g d’asperges vertes
200 g de mange-touts
Bereiding: 

Dep het vlees droog en kruid het met peper en zout. Meng de munt, peterselie, de citroenschil, 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels citroensap onder elkaar. Meng de rucola en de pijnboompitten onder de yoghurt. Kuis de asperges en halveer ze in de lengte. Bak ze daarna 5 minuten in de resterende olijfolie. Voeg de mange-touts toe en laat alles nog 3 minuten verder bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Bak het vlees op een hevig vuur rondom gaar (15-20 minuten) en wikkel het 5 minuten in aluminiumfolie. Daarna insmeren met de kruidenpasta en in stukken snijden. Opdienen met de groenten en de yoghurtsaus.