Maaltijdsalade met zalm en gepocheerd ei

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
1 el sesamzaadjes
scheut azijn
300 g ijsbergsla tuinkruiden
1 avocado, in schijfjes
1 komkommer, in blokjes
4 eieren
100 g gerookte Noorse zalm, in reepjes
pijnboompitten, geroosterd
Voor de dressing: 1 à 2 el mosterd
Sap van ½ citroen
2 el witte wijnazijn
5 olijfolie
2 el gehakte peterselie
Zout
Ingrédients: 
1 cs de graines de sésame
filet de vinaigre
300 g de salade iceberg
1 avocat, en tranches
1 concombre, en dés
4 oeufs
100 g de saumon fumé de Norvège, en lamelles
pignons de pin rôtis
Pour le dressing: 1 à 2 cs de moutarde
le jus de ½ citron
2 cs de vinaigre de vin, blanc
5 cs d’huile d’olive
2 cs de persil haché
sel
Bereiding: 

Toast de sesamzaadjes goudbruin in een hete pan zonder vetstof. Meng alle ingrediënten voor de dressing en roer er een halve el geroosterde sesamzaadjes onder. Kruid met zout. Verhit water in een hoge pan (tot net tegen het kookpunt aan). Voeg een scheut azijn toe. Breek elk ei in een apart kommetje. Roer met een lepel even in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Giet het eerste ei in het midden van de draaikolk.

Na 3 à 4 minuten is het ei gaar. Schep het ei voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Meng de sla met de avocado, de komkommer en de zalm. Verdeel de sla over borden, druppel er de dressing over en leg op elk bord een gepocheerd ei. Werk af met de sesamzaadjes en pijnboompitten.