Mediterraans auberginetorentje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
35 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
2 aubergines
100 g bloem
2 eieren, losgeklopt
100 g paneermeel
2 bollen mozzarella
handvol basilicumblaadjes
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
plantaardige olie
peper & zout
Voor de tomatensaus:
1 sjalot, gesnipperd
2 lookteentjes, geperst
1 el tomatenpuree
1 blik tomaten
1/2 rode paprika, in blokjes
1 el rietsuiker
2 el gedroogde basilicum
olijfolie
Ingrédients: 
2 aubergines
100 g de farine
2 oeufs, battus
100 g de chapelure
2 boules de mozzarella
une poignée de feuilles de basilic
30 g de Parmesan râpé
huile végétale
poivre & sel
Pour la sauce tomate:
1 échalote, finement hachée
2 petites gousses d’ail, écrasées
1 cs de purée de tomate
1 boîte de tomates
½ poivron rouge en dés
1 cs de sucre de canne
2 cs de basilic séché
huile d’olive
Bereiding: 

Snij de aubergines in plakjes. Doe de bloem en de geklutste eieren in twee diepe borden. Kruid het paneer­meel met peper en zout en doe in een ander bord. Dep de aubergineschijfjes eerst in de bloem, dan in de eieren en tot slot in het paneermeel. Verwarm een bodem olie in een diep pan en bak de aubergine goudbruin. Verwarm een scheut olijfolie en bak de sjalot met de look glazig. Roer er de tomatenpuree onder en laat 5 minuten bakken. Voeg de toma­ten, paprika, rietsuiker en basilicum toe en laat 15 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg vier plakjes aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een schijfje mozzarella op, daarna opnieuw een aubergineplakje, opnieuw mozzarella en eindig met aubergi­ne. Giet er de saus over en bestrooi met de kaas. Zet 10 minuten in de oven. Garneer met de verse basilicum. Bestrooi met wat geroosterde pijnboompitten voor extra bite.