Met bier-uien gevulde koteletten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
4 varkenskoteletten, 3 cm dik
4 plakken gerookt spek
100 g geraspte Gouda
peper & zout
1 grote ui, grof gehakt
2 el olijfolie
1 el bruine suiker
0,8 dl blond bier
Ingrédients: 
4 côtelettes de porc de 3 cm d'épaisseur
4 tranches de lard fumé
100 g de Gouda râpé
poivre & sel
1 gros oignon, haché gros
2 cs d'huile d'olive
1 cs de cassonade brune
0,8 dl de bière blonde
Bereiding: 

Bak het spek krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in 1 eetlepel olie tot hij mooi glazig is. Roer er dan de bruine suiker onder en laat die 2 minuten karamelliseren. Blussen met het bier en helemaal laten inkoken. Verkruimel het spek en meng het samen met de kaas onder de lichtjes afgekoelde uien.

Snij de zijkant van de koteletten zo ver mogelijk in en vul de ontstane holte met het uienmengsel. Kruid het vlees met peper en zout en wrijf het in met olijfolie. Bak de koteletten eerst kort in een grillpan en leg ze daarna op een bakplaat. Plaats die circa een kartier in een voorverwarmde oven van 205°. Draai het vlees halverwege om en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie vooraleer te serveren.