Mosselen met spek

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 kg mosselen
400 g prei
een bot kervel
500 g spekblokjes
1 el komijnpoeder
3 dl witte wijn
3 dl room
peper & zout
Ingrédients: 
4 kg de moules
400 g de poireaux
une botte de cerfeuil
500 g de lardons
1 cs de cumin en poudre
3 dl de vin blanc
3 dl de crème
poivre & sel
Bereiding: 

Was de mosselen en verwijder de kapotte en slechte exemplaren. Hak de kervel fijn en snij de prei in dunne reepjes.

Bak het spek in een pan met antikleeflaag aan. Voeg de prei toe en roer er het komijnpoeder onder. Een minuutje laten stoven en dan de mosselen toevoegen. Blussen met witte wijn en 5 minuten laten koken, met het deksel op de pan. Giet er dan de room over. Nog even laten opkoken, bijkruiden met peper en zout en bestrooien met kervel.