Nasi goreng met kip en scampi

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
400 g rijst
2 l kippenbouillon
250 g kippenfilet, in blokjes
200 g scampi’s, gepeld, darmkanaal verwijderd
plantaardige olie
2 uien, gesnipperd
1 à 2 lookteentjes, geperst
150 g erwtjes (diepvries)
1 rode chilipeper, ontpit, fijngesneden
2 wortelen, in blokjes
1 tl sambal
2 el sojasaus
1 el ketjap
4 eieren
2 lente-uitjes, fijngesneden
peper en zout
Ingrédients: 
400 g de riz
2 l de bouillon de poule
250 g de filets de poulet, en dés
200 g de scampis, épluchés et l’intestin enlevé
huile végétale
2 oignons, en petits morceaux
1 à 2 gousses d’ail, écrasées
150 g de petits pois (surgelés)
1 piment rouge, épépiné, coupé fin
2 carottes, en dés
1 cc de sambal
2 cs de sauce soja
1 cs de ketjap
4 œufs
2 jeunes oignons, coupés fin
poivre & sel
Bereiding: 

Kook de rijst gaar in de kippenbouillon. Kruid de kippenblokjes en scampi’s met peper en zout en bak ze aan in hete olie. Schep uit de pan. Giet opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de ajuin en knoflook glazig. Doe er de erwtjes, chilipeper en wortelen bij en laat op een laag vuur 10 minuten bakken. Voeg de kip, scampi’s en rijst toe en roer goed om. Breng op smaak met de sambal, sojasaus en ketjap. Bak vier spiegeleieren. Schep de nasi goreng op de borden, leg er een spiegelei op en garneer met de lente-uitjes.