Oosters stoofpotje van kalfsvlees

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
65 minuten
Ingrediënten: 
2 wortelen, in staafjes
1 preiwit, fijngesneden
100 g champignons, in plakjes
400 g kalfsvlees, in blokjes
3 el olijfolie
1 dl witte wijn
2 el bloem
2,5 dl vleesbouillon
1 tijmtakje
1 laurierblaadje
het sap van 1 citroen
1 eierdooier
1 dl room
Ingrédients: 
2 carottes coupées en bâtonnets
1 blanc de poireau émincé
100 g de champignons coupés en rondelles
400 g de veau coupé en dés
3 c. à s. d’huile d’olive
1 dl de vin blanc
2 c. à s. de farine
2,5 dl de bouillon de boeuf
1 branche de thym
1 feuille de laurier
le jus d’un citron
1 jaune d’oeuf
1 dl de crème
Bereiding: 

Stoof de wortelen en prei 5 minuten aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de champignons toe en laat ze 5 minuten mee bakken. Uit de pan halen en de kalfsblokjes in de resterende olijfolie rondom aanbakken. Bestrooien met de bloem en nog even omroeren. Blussen met de wijn en tot de helft laten inkoken.

Voeg de bouillon, de groenten, de tijm en het laurierblaadje toe en lat laat dit afgedekt 45 minuten pruttelen. Roer er dan het citroensap onder. Klop de eierdooiers los met de room en meng ook dat mengsel onder de saus. Nog heel even aan de kook brengen.