Pannenkoekjes met kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
100 g bloem
1 dl mineraalwater
zout
3 eieren
1 el olijfolie
1,5 dl melk
200 g gegrild kippenvlees, in blokjes
250 g wortelen, in dunne schijfjes
250 g groene asperges, in stukjes van 3 cm
5 el boter
1,25 dl gevogeltefond
1 el fijngesneden basilicum
Ingrédients: 
100 g de farine
1 dl d’eau minérale
sel
3 œufs
1 c. à s. d’huile d’olive
1,5 dl de lait
200 g de dés de poulet grillés
250 g de carottes coupées en fines rondelles
250 g d’asperges vertes coupées en morceaux de 3 cm
5 c. à s. de beurre
1,25 dl de fond de volaille
1 c. à s. de feuilles de basilic hachées
Bereiding: 

Meng de bloem, de melk, het water, een snuifje zout, de eieren en de olijfolie onder elkaar tot een pannenkoekenbeslag. Ongeveer 20 minuten laten rusten. 

Stoof intussen de wortelschijfjes en de aspergestukjes aan in 2 eetlepels boter. Doe er de fond en de kip bij en laat dit 10 minuten pruttelen. Meng er dan de basilicum onder.

Bak 4 pannenkoekjes in de resterende boter. Uit laten lekken op keukenpapier en er dan het kip-groentenmengsel over verdelen.