Panzanella

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
½ komkommer
1 rode paprika
12 kerstomaatjes
6 rode sjalotten
1 ciabatta of focaccia
2 knoflookteentjes
2 el rode wijnazijn
1 dl goede olijfolie
8 basilicumblaadjes
peper & zout
Ingrédients: 
½ concombre
1 poivron rouge
12 tomates cerise
6 échalotes rouges
1 ciabatta ou focaccia
2 gousses d'ail
2 cs de vinaigre rouge de vin
1 dl d'huile d'olive (p.ex.: Bertolli extra vergine)
8 petites feuilles de basilic
poivre et sel
Bereiding: 

Snij het brood in hapklare stukken en leg die op een bakplaat. Besprenkelen met olijfolie en bestrooien met peper en zout. Plaats ze 5-7 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Schil de komkommer, snij hem doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snij de komkommer daarna in stukjes van 1 cm. Snij de paprika en sjalotten in ongeveer even grote stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Plet de look en meng hem met de olijfolie en wijnazijn. Snij de basilicum heel fijn. Verpak de groente, het brood, de vinaigrette en de basilicum apart en meng ze pas op de picknickplek onder elkaar.