Pizza met Parma-ham en rucola

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
4 x kant-en-klaar pizzadeeg
4 el olijfolie
1 geplet knoflookteentje
½ tl rozemarijn
peper & zout
125 g ricotta
250 g mozzarella
200 g rucola
1 sjalotje, in fijne ringetjes
het sap van ½ citroen
100 g Parma-ham
geschaafde Parmezaan
Bereiding: 

Leg telkens een pizzadeeg op een bakplaat en bak het 8 minuten op 230°. Meng ondertussen 2 eetlepels olijfolie met de look, rozemarijn, peper en zout. Borstel hier de pizza’s mee in en verdeel er de ricotta en mozzarella over. Plaats de pizza’s terug in de oven en bak ze nog 6 minuten.

Meng ondertussen de rucola, het sjalotje, het citroensap en de resterende olijfolie onder elkaar. Verdeel de Parma-ham en de rucola over de gebakken pizza’s en werk af met geschaafde Parmezaan.