Pompoensoep met yoghurt en chorizo

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
35 minuten
Ingrediënten: 
500 g pompoen, in blokjes
¼ ui, grof gehakt
olijfolie
1 laurierblaadje
4 knoflookteentjes
2 el fijngesneden selder
8 dl kippenbouillon
1 dl magere yoghurt
60 g chorizo, fijn gesneden
2 el aalbessengelei
12 korianderblaadjes
1 tl zacht paprikapoeder
¼ granaatappel
Ingrédients: 
500 g de potiron coupé en dés
¼ d’oignon haché grossièrement
huile d’olive
4 gousses d’ail
2 c. à s. de céleri émincé
8 dl de bouillon de poule
1,2 dl de yaourt maigre
60 g de chorizo émincé
2 c. à s. de gelée de groseilles
12 feuilles de coriandre
1 c. à c. de paprika doux
¼ de grenade
1 feuille de laurier
Bereiding: 

Bak de ui, look en selder enkele minuten in een beetje olijfolie. Voeg de pompoen en laurier toe en giet er de bouillon over. Laten koken tot de pompoen zacht is. Mix de soep en doe ze door een zeef. Roer er dan 1 dl yoghurt onder.

Bak de chorizo kort in een pan met antikleeflaag en meng er de helft van het paprikapoeder onder. Verdeel de chorizo over de rand van 4 borden samen met de gelei, koriander en granaatappelpitjes en het resterende paprikapoeder. Schep de soep in de borden, op een theelepel yoghurt.