Porridge met gekarameliseerde peren

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
2 Conférence-peren
1 citroen
2 el boter
4 el bruine suiker
200 g havervlokken
½ tl kaneelpoeder
1 liter Alpro Sojadrink chocolade
Ingrédients: 
2 poires Conférence
1 citron
2 cs de beurre
4 cs de sucre brun
200 g de flocons d'avoine
½ cc de cannelle en poudre
1 litre d'Alpro lait de soja chocolaté
Bereiding: 

Schil de peren en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng er de schil en het sap van de citroen onder. Smelt 1 eetlepel boter samen met de bruine suiker in een antikleefpan. Voeg de blokjes peer toe en laat ze karameliseren.

Verhit de resterende boter in een andere pan. Bak er de havervlokken kort in aan en bestrooi met het kaneelpoeder. Giet er dan de sojadrink bij. Laat dit 6-8 minuten koken tot een romige brij ontstaat. Verdeel de porridge over 4 kommen en strooi er de peer op.