Pruimensoufflé

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
2 blauwe pruimen
3 dl melk
100 g suiker
2 snuifjes zout
de geraspte schil van ½ sinaasappel
50 g havervlokken
2 el gemalen amandelen
4 eieren gesplitst
4 cl Poire William
2 el poedersuiker
boter
Ingrédients: 
2 prunes bleues
3 dl de lait
100 g de sucre
2 pincées de sel
le zeste râpé de ½ orange
50 g de flocons d’avoine
2 c. à s d’amandes moulues
4 œufs, séparés
4 cl de Poire Williams
2 c. à s. de sucre impalpable
beurre
Bereiding: 

Ontpit de pruimen en snij ze in partjes. Meng de melk, de suiker, een snuifje zout, de sinaasappelschil, de havervlokken en de amandelen goed onder elkaar. Warm dit mengsel al roerend langzaam op en laat het kort opkoken. Af laten koelen.

Vet vier vuurvaste glazen vormpjes in. Klop het eiwit met een snuifje zout stijf. Meng de eierdooiers en de Poire William onder het havermengsel en vouw er voorzichtig het eiwit onder.

Doe telkens een beetje van het mengsel in een glaasje en verdeel er de pruimenpartjes over. Schep er dan de rest van het luchtige mengsel op, tot 1 cm onder de rand van de glaasjes. Plaats ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Vóór het opdienen bestrooien met poedersuiker.