Pudding van zoete aardappel

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
60 minuten
Ingrediënten: 
250 g zoete aardappel, geschild en geraspt
¼ tl zout
5 dl slagroom
2,5 dl melk
½ tl gemberpoeder
¼ tl nootmuskaat
8 eieren
het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel
125 g suiker
boter
Ingrédients: 
250 g de patates douces, épluchées et râpées
¼ cc de sel
5 dl de crème fraîche
2,5 dl de lait
½ cc de gingembre en poudre
¼ cc de noix de muscade
8 œufs
Le jus et l’épluchure râpée d’une orange
125 g de sucre
beurre
Bereiding: 

Boter 8 ovenschaaltjes in en bestrooi ze met suiker. Plaats ze in een diepe ovenschaal. Breng in een pannetje de room met het zout en de geraspte aardappel aan de kook. Het vuur lager zetten en nog 15-20 minuten laten pruttelen. Roer intussen de melk, gemberpoeder, nootmuskaat, eieren, 100 g suiker en de schil en het sap van de sinaasappel onder elkaar. Voeg hier het warme aardappelmengsel al roerend aan toe. Mixen en door een zeef doen. Vul er daarna de vormpjes mee. Vul de ovenschaal met 3 cm heet water en plaats alles 50-60 minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Koud serveren, liefst met karamelsaus.