Quesadilla

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
5 min
Ingrediënten: 
40 g waterkers
1 lookteentje
2 el pijnboompitten
50 g geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
8 tortilla’s
8 plakjes parmaham
2 bollen mozzarella, in schijfjes
2 rode paprika’s, in reepjes
rucola
100 g zure room
peper & zout
Ingrédients: 
40 g de cresson
1 gousse d’ail
2 cs de pignons de pin
50 g de Parmesan râpé
huile d’olive
8 tortillas
8 tranches de jambon de Parme
2 boules de mozzarella, en tranches
2 poivrons rouges, en lamelles
rucola
100 g de crème aigre
poivre & sel
Bereiding: 

Mix de waterkers met de pijnboompitten, look, kaas en een scheut olijfolie tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout. Besmeer 4 tortilla’s met een laagje pesto.

Beleg met twee plakjes ham, enkele schijfjes mozzarella, reepjes paprika en rucola. Leg er een andere tortilla bovenop en druk lichtjes aan. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de quesadilla’s goudbruin en krokant. Serveer met zure room.