Rodekool met kersen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 min.
Bereidingstijd: 
70 min.
Ingrediënten: 
2 uien
1 el olijfolie
1 rodekool
1/8 liter rode wijn
zout
½ tl kaneelpoeder
1 gemalen kruidnagel
200 g kersen, gehalveerd
peper
Ingrédients: 
2 oignons
1 c. à s. d’huile d’olive
1 chou rouge
1/8 litre de vin rouge
sel
½ c. à c. de cannelle en poudre
1 clou de girofle, moulu
200 g de cerises, coupées en deux
poivre
Bereiding: 

Snij de uien en rodekool fijn. Stoof de uien aan in de olie. Voeg na vijf minuten de rodekool toe. Na enkele minuten blussen met de rode wijn en de specerijen toevoegen. Laat dit een uurtje op een zacht vuur staan. Meng er daarna voorzichtig de kersen onder. Op smaak brengen met peper en zout. Deze bereiding past prima bij gegrilde kipfilet.