Romige pasta met kip

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
600 g kippenvlees, in reepjes
2 el ongezouten boter
1 sjalotje, fijngehakt
1 selderstengel, in julienne
1 wortel, geraspt
peper & zout
1 tl tijm
1,25 dl witte wijn
3,75 dl room
200 g geraspte gruyère
75 g geraspte parmezaan
2 el grof gehakte peterselie
400 g lintpasta
50 g sluimererwten, in julienne
Ingrédients: 
600 g de poulet, en lamelles
2 cs de beurre non salé
1 échalote, haché finement
1 branche de céleri, en julienne
1 carotte râpée
poivre & sel
1 cc de thym
1,25 dl de vin blanc
3,75 dl de crème
200 g de gruyère râpé
75 g de parmesan râpé
2 cs de persil haché gros
400 g de tagliatelle
50 g de petits pois, en julienne
Bereiding: 

Kook de pasta in zoutwater. Bak intussen de sjalot in de boter tot hij bijna zacht is. Voeg dan de selder, wortel en tijm toe. Flink kruiden met peper en zout en 2 minuutjes bakken. Blussen met de witte wijn en ongeveer 2 minuten laten inkoken. Roer er de room onder. Aan de kook brengen en op een zacht vuur laten pruttelen tot de saus begint in te dikken. Doe er de kippenreepjes bij. Na 4 minuten de gruyère en parmezaan onder de saus roeren. Laat ze nog 2 minuten op een zacht vuur staan en meng er de peterselie en de uitgelekte pasta onder. Voor het opdienen bestrooien met de sluimererwten.