Rundsbrochette in een jasje met een frambozenslaatje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
400 g rundvlees in blokjes van 3 cm
250 g bloem
2 el maïzena
3 tl bakpoeder
2 el olijfolie
150 g frambozen
75 g geroosterde pinda’s
100 g veldsla
een handvol tuinkruiden naar keuze
2 el frambozenazijn
2 el witte wijn
5 eetlepels zonnebloemolie
50 g parmezaan
peper & zout
Ingrédients: 
400 g de boeuf en dés de 3cm
250 g de farine
2 cs de maïzena
3 cc de levure en poudre
2 cs d'huile d'olive
150 g de framboises
75 g d'arachides grillées
100 g de laitue
une poignée de fines herbes au choix
2 cs de vinaigre de framboise
2 cs de vin blanc
5 cs d'huile de tournesol
50 g de Parmesan
poivre et sel
Bereiding: 

Zeef de bloem samen met de maïzena en het bakpoeder. Voeg de olie toe en zoveel water tot er een dik, glad beslag ontstaat (ongeveer 3,5 dl). Kruid het vlees met peper en zout, steek het op stokjes en wentel de satés in het beslag. Bak ze daarna 2 minuten in frituurolie en leg ze vervolgens op de barbecue of grill. Meng intussen de azijn, witte wijn, zonnebloemolie en een theelepel fijngesneden tuinkruiden onder elkaar. Verder op smaak brengen met peper en zout. Meng de veldsla, de pindanoten, frambozen, de resterende tuinkruiden en parmezaanschilfers voorzichtig onder elkaar. Dien de satés op met het slaatje en de vinaigrette.