Saffraanrisotto met Gorgonzola

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
2 el fijngesneden ui
2 el boter
300 g risottorijst
4 el droge witte wijn
6 dl kippenbouillon
1 klein doosje saffraanpoeder
40 g geraspte Grana Padano
150 g Gorgonzola, verkruimeld
1 el fijngesneden bieslook
Ingrédients: 
2 cs d'oignon coupé fin
2 cs de beurre
300 g de riz pour risotto
4 cs de vin blanc sec
6 dl de bouillon de poule
1 petite boîte de safran en poudre
40 g de Grana Padano râpé
150 g de Gorgonzola, émietté
1 cs de ciboulette coupée fin
Bereiding: 

Fruit de ui 5 minuten in de boter. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korreltjes glazig zijn. Blussen met de wijn en even laten doorkoken. Voeg de bouillon en de saffraan in één keer toe. Op een zacht vuur laten pruttelen, zonder te roeren, tot het vocht helemaal is opgenomen. Meng er de Parmezaan en Gorgonzola onder en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is. Van het vuur halen en even laten rusten. Voor het opdienen bestrooien met bieslook.