Salade Niçoise

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
200 g kleine aardappelen, gehalveerd
4 eieren
200 g verse groene bonen, gekuist
100 g (verse) erwten
200 g tonijn uit blik
20 zwarte olijven
8 ansjovisfilets
4 el olijfolie extra vierge
1 el rode wijnazijn
1 klein sjalotje, fijngehakt
peper & zout
Bereiding: 

Kook de aardappelen beetgaar in zoutwater. Kook intussen de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

Kook de boontjes en de erwten 2 minuten in zoutwater. Giet ze af en spoel ze af onder koud water. Roer de olijfolie, de wijnazijn en de sjalot onder elkaar en breng deze vinaigrette op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen, tonijn, olijven, ansjovis, erwten en bonen over 4 borden. Halveer de eieren en leg ze er bij. Besprenkelen met de vinaigrette.