Salade Niçoise

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
20 min
Ingrediënten: 
4 eieren
4 trostomaten, in partjes
300 g boontjes, geblancheerd
300 g krielaardappelen, met schil
handvol zwarte olijven
100 g veldsla
1 blik tonijn in eigen nat (240 g)
4 el citroensap
peper & zout
Ingrédients: 
4 œufs
4 tomates en grappe, en quartiers
300 g de haricots, blanchis
300 g de petites pommes de terre, avec la peau
une poignée d’olives noires
100 g de doucette
1 boîte de thon au naturel (240 g)
4 cs de jus de citron
poivre & sel
Bereiding: 

Snij de krielaardapplen in partjes en kook in 10 minuten gaar. Kook de eieren ondertussen hard. Spoel onder koud water, pel en snij in vier. Hussel de tomaten met de boontjes, veldsla, aardappelen en de olijven. Verdeel over vier borden. Verdeel de eieren en de tonijn over de borden. Meng een beetje van het tonijnnat met het citroensap en kruid met peper en zout. Giet over de salade.