Sauerbraten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
15 minuten + marinade
Bereidingstijd: 
180 minuten
Ingrediënten: 
2,5 dl rode wijn
2,5 dl rode wijnazijn
5 dl water
2 laurierblaadjes
1 citroen in schijfjes
8 jeneverbessen
1 tl peperkorrels
2 uien, grof gehakt
1 kg rundsgebraad
peper & zout
100 g spekblokjes
100 g boter
400 g kant-en-klare soepgroenten
Ingrédients: 
2,5 dl de vin rouge
2,5 dl de vinaigre de vin rouge
5 dl d’eau
2 feuilles de laurier
1 citron en tranches
8 baies de genévrier
1 cc de poivre en grains
2 oignons, hachés gros
1 kg de rôti de boeuf
poivre & sel
100 g de lardons
100 g de beurre
Bereiding: 

Maak een marinade van de wijn, wijnazijn, water, laurier, citroen, jeneverbessen en peperkorrels en breng dit aan de kook. Voeg de soepgroenten en de uien toe en laat de marinade afkoelen. Leg het vlees in een ovenschotel en giet de marinade er over. Laat dit 2 tot 3 dagen staan op een koele plaats. Dep het vlees daarna droog en wrijf het in met peper en zout. Fruit het spek in 50 g boter. Voeg het vlees toe en laat het aan alle kanten dichtschroeien. Blussen met de marinade. Deksel op de pan en 2 uur laten smoren op een matig vuur. Haal het vlees uit de pan. Zeef de saus en laat ze iets inkoken. Roer er de resterende boter door en kruid ze met peper en zout. Serveer de sauerbraten met aardappelen en groenten naar keuze.