Slaatje van zoete aardappel en steak

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
600 g zoete aardappel
1 tl mosterd
4 el sinaasappelsap
peper & zout
7 el olijfolie
1 gele paprika
1 rode paprika
250 g jonge slablaadjes
2 steaks
Ingrédients: 
600 g de patates douces
1 cc de moutarde
4 cs de jus d’orange
poivre & sel
7 cs d’huile d’olive
1 poivron jaune
1 poivron rouge
250 g de jeune salade
2 steaks
Bereiding: 

Kook de ongeschilde aardappelen 20 minuten in zoutwater. Roer ondertussen de mosterd, het sinaasappelsap en ½ tl zout onder elkaar. Voeg al roerend en in een dun straaltje 6 eetlepels olijfolie toe. Verdeel de paprika’s  en de gekookte aardappelen in grote stukken. Kruid het vlees met peper en zout en borstel het in met olijfolie. Bak de steaks 3-4 minuten aan iedere kant in een grillpan. Laat ze daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Gril ondertussen de stukken paprika en zoete aardappel. Meng er vervolgens de vinaigrette onder. Snij het vlees in dunne plakjes. Meng die samen met de groenten voorzichtig onder de slablaadjes.