Soep van waterkers en erwten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 fijngesneden knoflookteentje
1 laurierblaadje
1 liter groentebouillon
300 g diepvrieserwten
1 bot waterkers
1 tl fijngesneden munt
4 el half opgeklopte room
peper & zout
Ingrédients: 
2 cs d'huile d'olive
1 oignon finement coupé
1 petite gousse d'ail finement coupée
1 feuille de laurier
1 litre de bouillon de légumes
300 g de petits pois surgelés
1 botte de cresson
1 cc de menthe finement coupée
4 cs de crème à demi fouettée
poivre & sel
Bereiding: 

Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Blussen met de bouillon en de erwten en het laurierblaadje toevoegen. Aan de kook brengen en 25 minuten laten pruttelen op een laag vuur. Verwijder intussen de steeltjes van de waterkers. Haal de bouillon van het vuur, verwijder het laurierblaadje, voeg de waterkersblaadjes en de munt toe en pureer de soep zorgvuldig. Bijkruiden met peper en zout en in de borden nog een eetlepel room toevoegen.