Speculaastiramisu met mandarijntjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Ingrediënten: 
150 g speculaaskoekjes
4 mandarijntjes
0,5 dl Grand Marnier
1,5 dl slagroom
2 eierdooiers
100 g suiker
2 el speculaaskruiden
250 g mascarpone
0,5 dl sterke koffie
Ingrédients: 
150 g de biscuits spéculoos
4 mandarines
0,5 dl de Grand Marnier
2 cs d'épices pour spéculoos
1,5 dl de crème fraîche
2 jaunes d'oeuf
100 g de sucre
250 g de mascarpone
0,5 dl de café fort
Bereiding: 

Doe de speculaaskoekjes samen met de koffie in een blender. Fijn mixen. Snij het vruchtvlees tussen de vliesjes van de mandarijntjes uit en marineer het in de Grand Marnier. Klop de room tot stijve pieken. Klop de eierdooiers met de suiker en de speculaaskruiden tot een luchtige massa. Hef er beetje bij beetje de mascarpone onder en daarna ook de slagroom. Voeg ten slotte voorzichtig de mandarijntjes toe. Schik de verkruimelde koekjes afwisselend met de mascarponecrème in een glas. Strooi bovenop nog wat speculaaskruimels.