Spek en eieren in een schotel

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
25 minuten
Bereidingstijd: 
50 minuten
Ingrediënten: 
800 g brood naar keuze, in blokjes van ± 2,5 cm
16 plakken spek
1 ui, grof gehakt
400 g gemalen Gouda
250 g mozzarella, in stukjes
250 g cottage cheese
8 eieren
3 dl melk
½ tl mosterd
nootmuskaat
peper & zout
Ingrédients: 
800 g de pain au choix, en morceaux de ± 2,5 cm
16 tranches de lard
1 oignon haché gros
400 g de Gouda râpé
250 g de mozzarella, en morceaux
250 g de cottage cheese
8 oeufs
3 dl de lait
½ cc de moutarde
noix de muscade
poivre & sel
Bereiding: 

Bak het spek krokant in en pan met antikleeflaag. Uit laten lekken en verkruimelen. Bak de ui 3 minuten in het bakvet van het spek. Verdeel de helft van de broodblokjes over een ovenschotel. Verdeel er vervolgens de helft van de ui, spek, Gouda en mozzarella over. Verdeel er de cottage cheese over. Leg daar de rest van de broodblokjes, ui, spek, Gouda en mozzarella op. Klop de eieren los met de melk. Op smaak brengen met de mosterd, peper, zout en nootmuskaat en dan over het brood gieten. Lichtjes aandrukken. Plaats de schotel 40-50 minuten in een voorverwarmde oven van 175°, tot de bovenkant mooi goudbruin is.