Spinazierol met gerookte zalm

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
500 g verse spinazie
200 g basilicum
3 eieren gesplitst
1 el verse dille, fijngehakt
200 g Philadelphia roomkaas
de geraspte schil en het sap van ½ citroen
3 el kappertjes
250 g gerookte zalm
peper & zout
Ingrédients: 
500 g d’épinards frais
200 g de basilic frais
3 œufs, séparés
1 c. à s. d’aneth frais, ciselé
200 g de Philadelphia double-crème
le zeste râpé et le jus de ½ citron
3 c. à s. de câpres
250 g de saumon fumé
sel et poivre
Bereiding: 

Kook de spinazie 2 minuten, giet hem af, laat hem schrikken onder koud water en knijp alle vocht eruit. Mix hem daarna samen met de eierdooiers, de basilicum, peper en zout tot een gladde massa. Klop de eiwitten tot zachte pieken en vouw ze onder de spinazie. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier en plaats die 15 minuten in een oven van 180°. Al laten koelen.

Roer intussen de dille, het sap en de schil van de citroen onder de roomkaas. Op smaak brengen met peper en zout. Leg de spinaziebiscuit op huishoudfolie en smeer er de roomkaas op. Bestrooien met kappertjes en bedekken met gerookte zalm. Stevig oprollen met behulp van de folie en enkele uren in de koelkast leggen. Voor gebruik in mooie plakjes snijden. Serveren als hapje of als voorgerecht.