Stoofvlees met Hasseltse jenever

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
140 min
Ingrediënten: 
150 g gerookte spekblokjes
1 kg rundstoofvlees
750 ml runderbouillon
2 teentjes knoflook, geperst
1,5 el suiker
10 cl Hasseltse jenever
1 ui, gesnipperd
2 el bloem
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
2 el gehakte peterselie
Boter
peper en zout
Ingrédients: 
150 g de lardons fumés
1 kg de carbonnades de boeuf
750 ml de bouillon de boeuf
2 gousses d’ail, écrasées
1,5 cs de sucre
10 cl de genièvre de Hasselt
1 oignon, haché
2 cs de farine
2 feuilles de laurier
2 branches de thym
2 cs de persil haché
beurre
poivre & sel
Bereiding: 

Verhit een klontje boter in een diepe pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui toe en laat even meebakken. Bestrooi met de suiker en voeg het vlees en de knoflook toe. Schep er de bloem onder en kruid met peper en zout. Laat het vlees even op hoog vuur bakken. Blus met de bouillon en voeg de laurier en tijm toe. Laat 2 uur met deksel op de pan stoven. Verwijder de kruiden. Giet de jenever bij de saus en roer alles goed door. Garneer met de peterselie. Lekker met frietjes of gebakken aardappelen.