Taartje van rodekool en kabeljauw

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
30 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
1 kleine rodekool
500 g kabeljauw
100 g boter
een handvol verse koriander, fijngehakt
het sap en de geraspte schil van 1 citroen
½ tl jeneverbessen
1 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
peper & zout
1 liter melk
Ingrédients: 
1 petit chou rouge
500 g de cabillaud
100 g de beurre
Une poignée de coriandre fraîche, hachée fin
Le jus et l'épluchure râpée de 1citron
½ cc de baies de genévrier
1 cs de vinaigre de vin, blanc
1 cs d'huile d'olive
poivre & sel
1 litre de lait
Bereiding: 

Snij de rodekool fijn. Stoof hem aan in 1 eetlepel boter en meng er de jeneverbessen, de olijfolie en de wijnazijn onder. Verder op smaak brengen met peper en zout. Nog ongeveer 5 minuten laten stoven. De kool moet krokant blijven. Laat de rest van de boter smelten en roer er de koriander en het citroensap onder.

Doe flink wat peper bij de melk en breng ze aan de kook. Zet het vuur lager en leg de kabeljauw in de melk. Ongeveer 10 minuten laten pruttelen. Bouw in een rondje telkens een torentje op van rode kool, kabeljauw en opnieuw rode kool. Plaats ze 5 minuten in een voorverwarmde oven van 210°. Afwerken met korianderbotersaus en citroenzeste