Tempura van uienringen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
3 el sojasaus
2 el witte wijnazijn
3 cm gemberwortel, geraspt
85 g bloem
1 el maïzena
½ tl zeezout
2 dl ijskoud water
1 gele ui, in ringen
1 rode ui, in ringen
Ingrédients: 
3 c. à s. de sauce soja
2 c. à s. de vinaigre de vin blanc
3 cm de racine de gingembre, râpée
85 g de farine
1 c. à s. de maïzena
½ c. à c. de sel marin
2 dl d’eau glacée
1 oignon jaune, en anneaux
1 oignon rouge, en anneaux
Bereiding: 

Meng de sojasaus, de wijnazijn en de gember onder elkaar. Roer daarna de bloem, de maïzena, het zeezout en het ijskoude water onder elkaar. Er mogen gerust wat klonters in het beslag zitten. Drop ongeveer een derde van de uienringen in het beslag. Schud het overtollig beslag van de ringen en frituur ze in 2 minuten krokant en mooi bruin op 190°. Laat ze uitlekken op een bakplaat met bakpapier en herhaal dit nog 2 keer met de rest van de uienringen. Opdienen met de sojadressing.