Tomaten tarte tatin

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
300 g kerstomaten
een 10-tal zwarte ontpitte olijven
3 takjes tijm
2 el acaciahoning
2 el geraspte Parmezaan
de bloemetjes van enkele lavendeltakjes uit de tuin
1 kant-en-klaar bladerdeeg
peper & zout
Ingrédients: 
300 g de tomates cerise
une dizaine d'olives noires dénoyautées
3 petites branches de thym
2 cs de miel d'acacias
2 cs de Parmesan râpé
les petites fleurs de quelques branches de lavande du jardin
1 pâte feuilletée prête à l'emploi
poivre & sel
Bereiding: 

Verhit de honing in een ijzeren koekenpan of taartvorm. Voeg de kerstomaatjes, olijven, lavendelbloemetjes en takjes tijm toe. Na een minuut van het vuur nemen en bestrooien met Parmezaan. Leg er daarna het bladerdeeg op. Duw het deeg met een lepel voorzichtig tegen de onderkant van de pan. Plaats de taart 25 minuten in een warme gesloten barbecue. Ongeveer 2 minuten laten rusten, voorzichtig omkeren en bestrooien met peper en zout.