Varkenshaasje met boontjes en oesterzwammen

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
600 g varkenshaasje
60 g boter
peper & zout
1 knoflookteentje
50 g half gedroogde tomaatjes
125 g oesterzwammen, in julienne
300 g groene boontjes, schoongemaakt en geblancheerd
2,5 dl water
1 pakje Knorr vleesjus
Ingrédients: 
600 g de filet pur de porc
60 g de beurre
poivre & sel
1 gousse d'ail
50 g de petites tomates demi-séchées
125 g de pleurotes en julienne
300 g de haricots verts, bien nettoyés et blanchis
2,5 dl d'eau
1 sachet de jus de rôti Knorr
Bereiding: 

Mix de half gedroogde tomaatjes heel fijn. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het rondom aan in 2 eetlepels boter. Af laten koelen. Leg het daarna op huishoudfolie en snij het aan 1 kant open. Snij het knoflookteentje doormidden en wrijf er de binnenkant van het vlees mee in en er smeer er vervolgens de tomatenpuree op. Stevig oprollen in de folie en 15 minuten stomen op 85°.

Bak intussen de oesterzwammen in de resterende boter. Voeg na enkele minuten de boontjes toe en bak alles beetgaar. Breng 2,5 dl water aan de kook en voeg al roerend het poeder voor de vleesjus toe. Aan de kook brengen en 5 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met peper en zout. Schik de boontjes en de oesterzwammen op de borden. Trancheer het vlees en leg het op de groenten. Giet er de saus rond. Lekker met gebakken krieltjes.