Varkenslapjes met champignon-aardappelen en aardbeiensaus

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
100 g aardbeienconfituur
4 varkenslapjes
peper & zout
2 el olijfolie
800 g vastkokende aardappelen, geschild en in schijfjes
400 g champignons, in plakjes
6 lente-uitjes, in ringetjes
1 el citroensap
1 el verse tijmblaadjes
500 g aardbeien, in stukjes
Ingrédients: 
100 g de confiture aux fraises
4 escalopes de porc
poivre & sel
2 cs d'huile d'olive
800 g de pommes de terre fermes, épluchées et en rondelles
400 g de champignons, en tranches
6 jeunes oignons en anneaux
1 cs de jus de citron
1 cs de thym frais
500 g de fraises, en morceaux
Bereiding: 

Kook de aardappelschijfjes beetgaar in zoutwater. Bak ze daarna samen met de champignons aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de lente-uitjes toe en laat alles 5 minuten pruttelen op een laag vuur. Op smaak brengen met citroensap, peper, zout en tijm. Kruid het vlees en bak het in de resterende olijfolie. Mix ondertussen 400 g aardbeien fijn onder de confituur en voeg er de resterende blokjes aardbei aan toe. Dien het vlees op met de aardappelen en champignons en de koude aardbeiensaus apart.