Varkenslapjes met een appel-venkelslaatje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
4 varkenslapjes
250 g bloem
2 losgeklopte eieren
125 g broodkruim
3 el boter
peper & zout
1 grote venkelknol, geschaafd
2 appels, geschaafd
een handvol koriander, fijngehakt
eetbare bloemetjes (optioneel)
2 el witte wijnazijn
2 el citroensap
4 el olijfolie
Ingrédients: 
4 escalopes de porc
250 g de farine
2 œufs battus
125 g de chapelure
3 cs de beurre
poivre & sel
1 gros bulbe de fenouil, coupé en fines lamelles
2 pommes coupées en fines tranches
une poignée de coriandre, finement hachée
des petites fleurs comestibles (en option)
2 cs de vinaigre de vin blanc
2 cs de jus de citron
4 cs d'huile d'olive
Bereiding: 

Roer de witte wijnazijn, het citroensap en de olijfolie onder elkaar. Meng de appel, de venkel , de koriander en eventueel de eetbare bloemetjes onder elkaar. Klop de varkenslapjes tot een dikte van circa een halve centimeter. Kruid ze met peper en zout en haal ze daarna door de bloem, de eieren en het broodkruim. Bak ze 3 minuten aan iedere kant in de boter, tot ze goudbruin zijn. Meng de vinaigrette onder de venkel en appel en serveer hem bij de varkenslapjes.