Vichyssoise

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
1 bussel soepprei
3 middelgrote aardappelen
1 kleine ui, fijngesneden
het sap van 1/2 citroen
20 g boter
1 liter kippenbouillon
2 dl room
nootmuskaat
bieslook
peper & zout
Ingrédients: 
1 botte de poireaux pour la soupe
3 pommes de terre moyennes
1 petit oignon finement coupé
le jus d'un demi-citron
20 g de beurre
1 litre de bouillon de poule
2 dl de crème
noix de muscade
ciboulette
poivre & sel
Bereiding: 

Snij het preiwit in ringen. Snij de geschilde aardappelen in kleine stukken. Doe de prei, aardappelen en ui in een pan met boter. Kruiden met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Besprenkelen met wat citroensap. Afdekken en 10 minuten stoven. Bevochtigen met de bouillon. Deksel weer op de pot en 20 minuten zachtjes laten koken. De soep mixen en de room erdoor roeren. Zet de soep minstens 2 uur in de koelkast. IJskoud opdienen met gesnipperde bieslook.