Vietnamese viskoekjes

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 min
Bereidingstijd: 
10 min
Ingrediënten: 
300 g gebakken kabeljauw
1 el rode currypasta
1 tl kristalsuiker
1 ei
1 tl vissaus
1 chilipeper, fijngehakt
4 el bloem
3 lente-ui, gesnipperd
2 el koriander, fijngehakt
arachideolie
kant-en-klare zoetzure dipsaus
Ingrédients: 
300 g de cabillaud cuit
1 cs de pâte de curry rouge
1 cc de sucre cristallisé
1 oeuf
1 cc de sauce poisson
1 piment finement ciselé
4 cs de farine
3 jeunes oignons, hachés fin
2 cs de coriandre, finement hachée
huile d’arachide
sauce dip aigre-douce prête à l’emploi
Bereiding: 

Mix de vis, currypasta, suiker, ei, vissaus, chilipeper en bloem tot een homogene massa. Schep er de lente-ui en de koriander onder. Maak kleine bolletjes van het mengsel en druk ze wat plat zodat ze de vorm van een koekje krijgen. Verwarm een flinke scheut olie in een diepe pan en bak de koekjes goudbruin. Serveer met de dipsaus.

Tip: Krijg je gasten op bezoek, serveer deze koekjes dan als hapje bij het aperitief, of als voorgerecht met een fris slaatje erbij.