Vispannetje in de oven

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Bereidingstijd: 
50
Ingrediënten: 
16 scampi’s, gepeld, darmkanaal verwijderd
250 g vaste witte vis (bv. kabeljauw), in blokjes
250 g zalmfilet, in blokjes
120 g gepelde garnalen
3 wortelen, in blokjes
2 grote aardappelen, in blokjes
2 selderstengels, in blokjes
2 preistengels, in ringen
1 ui, gesnipperd
1 lookteentje, geperst
1 flinke el currypoeder
1 laurierblaadje
800 ml groentebouillon
100 ml kokosmelk
1 bosje lente-ui, in ringen
olijfolie
peper & zout
Ingrédients: 
16 scampis, épluchés et sans le tractus intestinal
250 g de poisson blanc ferme (ex. cabillaud), en dés
250 g de filet de saumon, en dés
120 g de crevettes épluchées
3 carottes, en morceaux
2 grosses pommes de terre, en morceaux
2 branches de céleri, en morceaux
2 tiges de poireau, en anneaux
1 oignon, haché
1 gousse d’ail, écrasée
1 bonne cuillère à soupe de poudre de curry
1 feuille de laurier
800 ml de bouillon de légumes
100 ml de lait de coco
1 petite botte de jeunes oignons, en anneaux
huile d’olive
poivre & sel
Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de prei, selder, wortelen, aardappelen, currypoeder en laurier toe en laat 10 minuten al omscheppend mee bakken. Kruid met peper en zout.

 Schep de groenten in een ingevette ovenschaal. Schik er de witte vis, de zalm en de scampi’s op. Warm de bouillon op met de kokosmelk en giet over de vis. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Verwijder halverwege de folie. Werk de schotel net voor het serveren af met de garnalen en de lente-ui.

Tip: Serveer met aardappelen of rijst.