Waterkerssalade met kerstomaten en spek

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
15 minuten
Ingrediënten: 
1 bot waterkers
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
1 ciabatta-broodje
100 g ontbijtspek
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
1 el witte wijnazijn
4 el zonnebloemolie
peper & zout
50 g geroosterde amandelen
Ingrédients: 
1 botte de cresson
100 g de tomates cerise, coupées en 2
1 petit pain ciabatta
100 g de lard petit déjeuner
2 cs d'huile d'olive
1 échalote coupée fine
1 cs de vinaigre de vin blanc
4 cs d'huile de tournesol
poivre & sel
50 g d'amandes grillées
Bereiding: 

Roer de zonnebloemolie, witte wijnazijn en de sjalot tot een vinaigrette. Op smaak brengen met peper en zout. Was de waterkers, schud hem droog en verwijder de langste steeltjes van de blaadjes. Snij het broodje in blokjes van ± 2 cm. Bak ze lichtbruin in de olijfolie. Bak daarna in dezelfde pan het spek krokant. Meng de vinaigrette onder de waterkers. Verdelen over de borden en bestrooien met de halve tomaatjes, croutons, amandelen en het spek.