Waterkerssoep met witte wijn

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
100 g waterkers
200 g knolselder, in fijne blokjes
1 knoflookteentje, geplet
4 lente-uitjes, in ringetjes
2 el boter
2 el bloem
1 dl droge witte wijn
8 dl groentebouillon
0,5 dl room
1 tl citroensap
peper & zout
nootmuskaat
Ingrédients: 
100 g de cresson de fontaine
200 g de céleri-rave coupé en dés
1 gousse d’ail écrasée
4 oignons verts coupés en rondelles
2 c. à s. de beurre
2 c. à s. de farine
1 dl de vin blanc sec
8 dl de bouillon de légumes
0,5 dl de crème
1 c. à c. de jus de citron
sel et poivre
noix de muscade
Bereiding: 

Trek de waterkersblaadjes van de steeltjes. Hou enkele blaadjes apart. Bak de lente-ui, look en knolselder 2 minuutjes in de boter. Bestrooien met de bloem en goed onder elkaar roeren. Vervolgens blussen met de witte wijn en de bouillon. Laat de soep 15 minuten koken op een zacht vuur. Regelmatig roeren.

Haal de soep van het vuur. Voeg de room en de waterkers toe en mix alles fijn. Op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Over de borden verdelen en garneren met enkele waterkersblaadjes.