Worst met geglaceerde groenten

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
30 minuten
Ingrediënten: 
4 varkensworsten
16 sjalotten, gepeld
1 el olijfolie
3 el vloeibare honing
3 el sojasaus
2 el amandelschilfers
200 g kerstomaten (liefst in tros)
de blaadjes van 1 bot waterkers
Ingrédients: 
4 saucisses de porc
16 échalotes épluchées
1 cs d'huile d'olive
3 cs de miel liquide
3 cs de sauce soja
2 cs d'amandes effilées
200 g de tomates cerise (de préférence en grappe)
les feuilles d'une botte de cresson
Bereiding: 

Wrijf de worsten in met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Zet die 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Giet het bakvet weg en leg de sjalotten bij de worsten. Sprenkel er de honing en sojasaus over en zet alles weer 10 minuten in de oven.

Wentel alles goed om, leg er de tomaatjes bij en strooi er de amandelschilfers over. Opnieuw 10 minuten in de oven plaatsen, tot de saus kleverig is en de amandelschilfers goudbruin zijn. Strooi er voor het opdienen de waterkersblaadjes over.