Wortelrisotto

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
15 minuten
Bereidingstijd: 
25 minuten
Ingrediënten: 
2 wortelen, geraspt
1 ui, grof gesneden
1 knoflookteentje, geplet
1 el olijfolie
1 tl suiker
200 g rijst
een scheutje witte wijnazijn
1 dl witte wijnazijn
8 dl groentebouillon
enkele blaadjes salie, fijngesneden
1 tl sinaasappelzeste
Ingrédients: 
2 carottes, râpées
1 oignon, coupé gros
1 gousse d’ail, écrasée
1 cs d’huile d’olive
1 cc de sucre
200 g de riz
un filet de vinaigre de vin, blanc
1 dl de vin blanc
8 dl de bouillon de légumes
quelques petites feuilles de sauge, finement coupée
1 cc de zeste d’orange
Bereiding: 

Fruit de look en ui 2 minuten in de olijfolie. Roer er de suiker onder en voeg de wortelen toe. Laat ze bakken tot ze zacht zijn. Voeg dan de rijst toe. Blijf roeren tot de korreltjes mooi glazig zijn. Blussen met de witte wijn en de wijnazijn. Voeg daarna een pollepel bouillon toe. Herhaal dit als het vocht geabsorbeerd is. Voeg zo al de bouillon toe. Roer er de salie en de sinaasappelzeste onder als de rijst bijna gaar is.