Zalmcarpaccio met dillecrème

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
5 minuten
Bereidingstijd: 
20 minuten
Ingrediënten: 
400 g zalmfilet
2 dl wodka
1 tl zeezout
een mespuntje peper
1 tl rietsuiker
1 el fijngehakte dille
Voor de garnituur
300 g nieuwe aardappelen, in blokjes
150 g komkommer, in blokjes
1 tl kappertjes
1 dl olijfolie
2 el citroensap
1 el witte wijnazijn
100 g roomkaas
peper & zout
Ingrédients: 
400 g de filet de saumon
2 dl de vodka
1 cc de sel de mer
une pointe de couteau de poivre
1 cc de sucre de canne
1 cs d'aneth, finement haché
Pour la garniture
300 g de nouvelles pommes de terre, en cubes
150 g de concombre, en cubes
1 cc de câpres
1 dl d'huile d'olive
2 cs de jus de citron
1 cs de vinaigre de vin, blanc
100 g de fromage double-crème
poivre & sel
Bereiding: 

Leg de zalm op huishoudfolie en besprenkel hem met wodka. Meng het zeezout, de peper en de rietsuiker en strooi ook dat over de zalm, samen met 2 theelepels dille. Pak de zalm in met de folie en daarna met aluminiumfolie. Een dag in de koelkast leggen.

Blancheer de aardappelblokjes en laat ze afkoelen. Breng de roomkaas op smaak met peper, zout en de overgebleven dille. Roer de wijnazijn en het citroensap onder de olijfolie. Meng dit onder de aardappel- en komkommerblokjes. Snij de gemarineerde zalm in dunne plakken en schik hem op de borden met aardappel-komkommersalade. Afwerken met kappertjes en toefjes roomkaas.