Zeeterrine

Aantal personen: 
8
Moeilijkheidsgraad: 
Enige behendigheid gevraagd
Voorbereidingstijd: 
10 minuten
Bereidingstijd: 
40 minuten
Ingrediënten: 
6 dl water
1 pak kant-en-klare soepgroenten
6 gelatineblaadjes
250 g grijze garnalen
150 g gerookte heilbot
2 rode en 2 gele paprika’s, in kleine blokjes
1 komkommer, in kleine blokjes
1 dl witte wijnazijn
zout
4 el jonge jenever
300 g gerookte forel
Ingrédients: 
6 dl d’eau
1 sachet de légumes préparés pour potage
6 feuilles de gélatine
250 g de crevettes grises
150 g d’elbot fumé
2 poivrons rouges et 2 jaunes, en dés
1 concombre en petits dés
1 dl de vinaigre de vin blanc
sel
4 cs de genièvre jeune
300 g de truite fumée
Bereiding: 

Breng het water met de soepgroenten aan de kook en laat dit 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Door een zeef gieten en de bouillon af laten koelen. Kook 0,5 dl van de bouillon op samen met 0,5 dl wijnazijn en een beetje zout. Kook hier de paprikablokjes 5 minuten in en daarna de komkommerblokjes 3 minuten. Warm de rest van de wijnazijn op en los er de geweekte gelatineblaadjes in op. Meng dit onder een halve liter van de bouillon en de jenever. Vul een terrinevorm mooi met de garnalen, paprika- en komkommerblokjes, heilbot en forel. Giet er de bouillon over. Zet de terrine minstens 6 uur in de koelkast. Bij voorkeur serveren met een slaatje en een sausje op basis van yoghurt en tuinkruiden.