Zoet pastaslaatje

Aantal personen: 
4
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk
Voorbereidingstijd: 
20 minuten
Bereidingstijd: 
10 minuten
Ingrediënten: 
250 g elleboogjespasta
1 avocado
1 mango
1 wortel
60 g geraspte rode kool
1 lente-uitje
2 el pijnboompitten, geroosterd
peper & zout
2 el sojasaus
2 el arachideolie
½ tl sesamzaadjes (optioneel)
Ingrédients: 
250 g de pâtes coudées
1 avocat
1 mangue
1 carotte
60 g de chou rouge râpé
1 jeune oignon
2 cs de pignons de pin, rôtis
poivre & sel
2 cs de sauce soja
2 cs d'huile d'arachide
½ cc de graines de sésame (optionnel)
Bereiding: 

Roer de sojasaus, de arachideolie en eventueel de sesamzaadjes onder elkaar. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Snij ook het vruchtvlees van de mango in blokjes. Kuis de wortel en rasp hem. Snij het lente-uitje in fijne ringetjes.

Kook de pasta beetgaar in zoutwater. Goed uit laten lekken. Meng alle droge ingrediënten (avocado, mango, wortel, rode kool, lente-ui, pijnboompitten) en de dressing onder de afgekoelde pasta en breng hem verder op smaak met peper en zout.