Back to top
Hapjes
Bijgerechten
Overige

Uiringen met spek

Ingrediënten

Voor de ringen

2 uien (witte, in ringen van 1 cm)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 blikje ananas
20 speklapjes

Voor de marinade

2 eetlepels Luikse siroop
60 milliliter agavesiroop
2 eetlepels appelazijn
120 milliliter ketchup

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten pruttelen.

Hol de uiringen uit. Leg op elke plak ananas 1 uiring van dezelfde grootte. Wikkel elke ring in met 4 plakjes spek. Zet vast met een houten prikker. Kruid met cayennepeper en paprikapoeder. Grill ze goudbruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig.

Besmeer de gebakken uiringen met de saus. Grill nog een tiental minuten verder.

 

Tip: Geen tijd? Gooi wat kant-en-klare spekfakkels op je barbecue!

Keukenbenodigdheden

Cocktailprikkers
Barbecue
Grillpan